top of page

HISTORIE VAN DE magie 

LEZINGEN
REENACTMENTS
UNIEK FILMMATERIAAL
GUEST OF HONOR
MiNI MUSEUM

03

MRT

2019

duivelshoofd_web.png
OVER

 

Historie van de Magie is een ééndaags seminarie met als focus de geschiedenis van de goochelkunst in de lage landen.

 

Door kennis te spreiden, ervaringen te delen en goochelaars te eren is het de intentie om te leren uit onze rijke geschiedenis zodat we de toekomst van de goochelkunst kunnen vrijwaren.


Een seminarie voor historici, liefhebbers en gepassioneerden dat binnen een breed spectrum een kijk geeft op een opmerkelijke tak binnen de circuskunsten.

Organisatoren

 

Nikolaas Martens

Geboren en getogen in Gent bezocht hij als kind de circussen die werden opgesteld op het Sint-Pietersplein. Daar ontdekte hij de wereld van het mysterieuze en de magie. Naast zijn professionele activiteit als architect beoefent en bestudeert hij intensief de goochelkunst met een bijzondere interesse In het geschreven woord, de rijkdom en de geschiedenis van onze mondiale goochelliteratuur alsook de Victoriaanse Seance. Passie doet leven!

nikolaasmartens.eu

PROGRAMMA

 

Wordt in de loop van de komende weken en maanden bekendgemaakt, schrijf je dus zeker in voor onze nieuwsbrief!

 

Dit was ons programma vorig jaar.

Herman Dufraing

Tijdens zijn tienerjaren was Herman gefascineerd door de vele goochelaars die in de Gildenzaal van zijn ouders optraden, pas na het zien van de ‘Kalanag’ show van Klingsor kreeg het goochelvirus  hem echt te pakken. Om zich bij te scholen volgde hij privé lessen bij Klingsor te Brussel en Henk Vemeyden in Amsterdam. Hierna tourde hij met Borah langs de kazernes van de Belgische soldaten in Duitsland en goochelde hij in de kinderprogramma’s van Luc Appermont en Micha Marah.

Als rode draad doorheen zijn carrière was de geschiedenis van de goochelkunst altijd zijn grote passie. Wat eens met een paar oude boeken begon is intussen uitgegroeid tot een serieuze verzameling posters, boeken en oude goochelapparaten.

TICKETS

 

20€ / pp

Plaatsen zijn beperkt! Vorige editie was reeds snel uitverkocht, reserveer dus snel je plaatsje!

 

Kobe Van Herwegen

Sinds 6 jarige leeftijd gepassioneerd door magie en illusie verwierf Kobe bekendheid bij het grote publiek door televisieprogramma’s als de Magische 4 en Abrakodabra. Gebeten door de Belgische goochelkunst schreef hij met zijn vader het boek Chapeau, de geheime goochelgeschiedenis van België dat in 2014 uitkwam, gelijklopend met een gelijknamige expo in het Huis van Alijn te Gent. Hun volgende boek over dit onderwerp dat zich focust op de Belgische vrouwelijke goochelaar Suzy Wandas ligt in mei 2019 in de boekhandel.

eeuw.

dekobe.be

goochelgeschiedenis.be

LOCATIE

 

House of Mysteries

te Gasthof 't Haeseveld

Alfons Braeckmanlaan 430

9040 Gent

Belgie

Routebeschrijving

Luc Poppe

Doorheen de jaren ’90 toerde Luc Poppe met zijn gezelschap ‘The Ashras’ in
binnen- en buitenland met zijn illusieshows ‘Masters of Magic’ en ‘Magic & Mystery’. Als magic consultant bij ‘i-magic-concepts’ werkt hij mee aan diverse TV-, theater- en musicalproducties voor de creatie van visuele effecten en illusies. Daarnaast is hij coach en creatief medewerker van verschillende goochelaars en illusionisten.
Tevens is hij de bezieler van ‘House of Mysteries-Gent’ dat de goochelkunst dichter bij het reguliere publiek brengt door de programmatie van getalenteerde performers in een artistiek kader. Als verzamelaar van goochelliteratuur heeft hij een specifieke voorkeur voor boeken uit de 17 de en 18 de eeuw.

www.houseofmysteries.be

nieuwsbrief
bottom of page